• נכס להשקעה, שאלות חשובות לפני שנבצע רכישה
    לפני שתתחילו לבחון מקרוב את דו"חות הביקורת, לדבר עם הקבלן שלכם וללמוד את ההיסטוריה של הבית והשכונה. כדאי שתקראו את המלצותיו של ליאור רושל מבעלי חברת "YUKA" שיפוצים, שיכוונו אתכם איך לבצע הערכה ראשונית האם הנכס בעל ערך ובעל פוטנציאל. ישנם המון פרמטרים אותם חשוב לבדוק לפני שניגשים להשקעה בנכס ישן. אבל אם אתם מוכנים היטב, המאמץ, העלות והתוצאה יכולים להיות שווים את זה.
  • מהו התקציב שלכם?

    השאלה הראשונה והחשובה בכל פרויקט אליו אתם נכנסים היא מהו התקציב שלכם. כאשר קיימת מסגרת תקציב ברורה קל יותר להתכוונן לאזורים שמתאימים לתקציב המטרה שלכם. לאחר שתקציב המטרה הוגדר תוכלו לבצע חיפוש ממוקד לפי תקציב זה וכמובן תהיו מוכנים לנהל משא ומתן (כאשר יגיע הזמן לכך) כשאתם מאוד ממוקדים.

  • האם אתם יכולים לשלב אריחים וגימורים קיימים, בעיצוב / שיפוץ החדש?

    הריסת חדר האמבטיה היא אחת ההוצאות הגדולות בשיפוץ, לכן כדאי לבצע בדיקה ולשקול לשלב את הקיים ובשיפוץ החדש דבר זה יכול לגרום לחסכון גדול בעלות השיפוץ.

  • האם תדרשו לבצע שדרוג למערכת החשמל?

    בבתים ישנים בדרך כלל אין התקני בטיחות במעגלי הקרקע דבר שתדרשו לשדרג ולהוסיף במידה ותרצו להפוך את הנכס למודרני ובטוח. בנוסף, חיווט ישן ולוחות חשמל נפרדים מהווים גורם לסכנת שריפה ותצטרכו לקחת את הנושא בחשבון התחשיב הכללי. אתם צריכים לדעת ששדרוג מערכת הארקה והפיכתה למודרנית יכול להיות עניין די יקר, ובמידה ואתם נתקלים בבעיה מסוג זה כדאי להתייעץ עם שמאלי מוסמך.

  • האם לנכס ישנן הגבלות שימור?

    אם כן, תהליכי העיצוב וכל התהליכים הקשורים בכך יכולים להיות ארוכים יותר ויקרים יותר, בנוסף יידרש מכם שימוש בחומרים מיוחדים שנדרשים לכדי שימור הנכס מה שיכול להוסיף באופן משמעותי לעלות השיפוץ. חשוב לקחת בחשבון נכסים מסוג נכס לשימור הנם נכסים בעלי פוטנציאל תשואה גבוה ביותר.

  •  האם צריך לבצע שדרוג למערכת האינסטלציה?  

    כדי להבטיח איכות מים טובה ולמנוע דליפה אנו נדרשים להחליף את הברזל היצוק והצנרת המגולוונת לפחות כל 50 שנים. אם תחליטו לשמור צנרת ישנה, תצטרכו לקחת בחשבון שכנראה תהיה בעיה לחבר מערכת צינורות חדשה למערכת צינורות ישנה, אם בכל זאת תבקשו לחסוך כסף בשיפוץ של בית עם מערכת אינסטלציה ישנה, תשתדלו לשמור על המצב הקיים כמו שהוא ולא לעשות שילוב של ישן וחדש..

  • האם יש גינה? ומה מצבה?

    נכס בו קיימת גינה, יוסיף לערכו ושדרג את פוטנציאל הרווח. במידה ומצאתם נכס שכזה, הדרך הטובה למקסם את הרווח היא בניית תכנית לשיקום ושימור הקיים.

  • האם הבית בנוי על יסודות חזקים?

    האם הבית צריך בסיס חדש או תיקונים משמעותיים ליסודות הקיימים? המים מחלחלים אל תוך שטח המרתף? האם הרצפות נטויות? האם יש סדקים גלויים? תיקוני יסודות יקרים יכולים לפגוע בפוטנציאל הרווח, כך שחשוב מאוד לברר כל פרט אפשרי על המצב הנוכחי לפני שאתה קונה.

  • מה מצבם של חלונות הנכס?

    מהי צורת החלונות והאם היא מתאימה לימינו? האם יש ריקבון בתוך מסגרות החלונות?

    -במקרה בו החלונות במצב רעוע , הפתרון הטוב ביותר הוא להחליף אותם בחלונות מודרניים עם זיגוג כפול

    -במקרה בו החלונות הישנים במצב סביר או שהם בעלי, צורה מיוחדת, גודל שונה או שמשולבים בתוכם גופי תאורה , חשוב להשקיע את הכסף לשימור הקיים. סביר להניח שיהיה יקר יותר להחליף אותם בחלונות חדשים שדומים להם.

  • מהו מצבו של גג הנכס?

    לעתים קרובות, ישנם בתים ישנים בעלי גג עץ שכבר נרקב או גג רעפים שבור.

    במקרה בו אתם חושבים על החלפת הגג, חשוב שתזכרו, ייתכן ויהיה צורך בחיזוק המבנה כדי להתאים את המשקל של החומר החדש ממנו יורכב הגג, או שאולי תצטרכו להוסיף פתרון לאוורור.

  • בידקו מתי נקנו והותקנו מערכת המיזוג האוויר והדוד?

    כך שתהיו מוכנים להחליף אותם במידת הצורך.

  • 8 דברים שכדאי לשאול את הקבלן שלכם לפני שמתחילים לשפץ
    שיפוץ או בניית בית חדש היא השקעה כלכלית ונפשית גדולה. בנוסף אם תחליטו שאתם רוצים להיות מעורבים מקרוב בקבלת ההחלטות זו כנראה תהייה גם השקעה גדולה מאוד של הזמן שלכם, לכן כדאי שתדעו למה לצפות לפני שהפרויקט התחיל. הידיעה וההכנה לבאות יעזרו לכם להתכונן ולתכנן טוב יותר את תקופת השיפוץ. הכנו לכם רשימה של 8 שאלות, שאתם חייבים לשאול את הקבלן / חברת השיפוצים לפני התחלת פרויקט השיפוץ / בניה.
  • מהו לוח הזמנים של הפרויקט / שיפוץ ?

    לוח זמנים, הוא יותר מסתם תאריך התחלה וסיום! קיום לוחות זמנים, מתווה משימות ותזמון ייתן לכם ראיה כוללת של מסגרת השיפוץ, של רצף מועדים לכל פרויקט משנה כגון התקנת אריחי המטבח, ריצוף, חשמל, אינסטלציה וכך תהייה לכם תמונה ברורה של רצף המשימות מתחילתו ועד סופו של השיפוץ. בנוסף לוח זמנים, ייתן לכם נקודת התייחסות שכנגדה תוכלו להעריך ולהבין בכל רגע נתון את מצבכם ואת מצב הפרויקט. בפרויקטים מסוג שיפוץ קטן ( כגון מטבחים ואמבטיות) , לוח זמנים מגדיר הכול ולפיו תקבעו כיצד השיפוץ יתבצע. אל תתחילו תוכנית שיפוצים בלי לוח זמנים אשר מגדיר לכם את ההתנהלות בתקופת הפרויקט!

  • מי מנהל את השיפוץ/ מי נוכח באתר במהלך הפרויקט?

    שאלה זו צריכה להיענות בהתאם לגודל ומבנה החברה אותה אתם מתכוונים לשכור, התשובה יכולה להשתנות במידה רבה. חברות שיפוצים וקבלני שיפוצים רבים נוטים להשתמש בעובדים חיצונים ובשיתופי פעולה עם קבלני משנה, אצלנו בחברת "YUKA שיפוצים" תקבלו מנהל פרויקט צמוד האחראי לכל העבודה השוטפת באתר. לסיכום שאל שאלות ישירות ודרוש לקבל תשובות ברורות לגבי מי יהיה האחראי (מי אחראי על פתיחת וסגירת האתר, מי הממונה שמפקח על קבלני המשנה באתר (אם יש כאלו) ולמי לפנות עם כל שאלה באופן שוטף.) על השיפוץ מטעם החברה/ קבלן.

  • כיצד תוכלו להגן על רכושי?

    שאלה זו חשובה ביותר וחשוב מאוד שתשאלו אותה מספיק זמן לפני תחילת השיפוץ כדאי למנוע מצב בו  אתם חוזרים הביתה ומוצאים בית מלוכלך ומאובק. כאשר תשאלו ותבדקו את הנושא הזה מראש תוכלו לקבל מושג ברור איך שטח הבנייה ייחסם משאר הבית וכיצד תוכלו לעבור ולהתנייד בתוך הבית. ישנם מספר צעדים שאנו ב "YUKA שיפוצים" מבצעים לפני כל שיפוץ אשר בולמים את האבק מלהתפזר ומגנים על רכושכם. בנוסף חשוב לפנות את כל הפריטים שיכולים להינזק או לספוג אבק (הספרים, רהיטים, וילונות, אגרטלים עדין ציורים על הקיר) מאזור הבנייה. זה כולל כל פריט/רהיט שתלוי על הקירות או יושב על מדפים בחדרים סמוכים, שכן גם הם יכולים להינזק ממכות הפטישים על הקירות של החדר שעובר שיפוץ. כדאי להעביר את כול החפצים מראש ובפעם אחת כך תדעו שהדברים בטוחים ותוכלו להתחיל את השיפוץ בראש שקט.

  • מהי דרך ההתקשרות שלכם עם הקבלן/מנהל הפרויקט/הפועלים?

    כיום בעידן בו התקשורת האלקטרונית נמצאת בקצות אצבעותיכם, אפשר לחשוב על כמה דרכים בהן תרצו לקבל מידע על הפרויקט, אם זה באופן שוטף או באם תרצו לקבל סיכום יומי/שבועי על התקדמות הפרויקט. כנראה שגם לקבלן שלכם יש את הדרכים הספציפיות בהן הוא או היא אוהבים/מעדיפים לתקשר, למשל- מיילים יומיים, לוחות זמנים מבוססי ענן או אולי רק שיחות טלפון. ודאו שאתם מבינים איך אתם מנהלים את הקשר והאם הדרכים בהם אתם מעדיפים, מוסכמות על שני הצדדים בסופו של דבר אתם הלקוח! וודאו שאתם פוגשים את הקבלן באופן אישי כדי לקבל תשובות ברורות לשאלותיכם בנושא זה.

  • מה יקרה אם נרצה לבצע שינוי בתוכנית השיפוץ?

    החלטה על שינוי יכול תוך כדי הפרויקט היא החלטה נפוצה, לשם הקלה בהתנהלות במצבים כאלו, כדאי לבדוק את האופציות לשינוי מראש ולהסכים על התנאים במידה ותצטרכו להגיע להחלטה כמו זאת. לשם כך ישנו חוזה הנקרא חוזה הקמת הפרויקט ובו תבקשו מהקבלן לציין את דרך ההתנהלות במקרה של בקשה לשינוי, ובנוסף כאשר אתם מגיעים למצב שבו החלטתם לעשות שינוי בתוכניות תוך כדי הפרויקט, השינוי צריך להיות מתועד בכתב בליווי המחיר שהוסכם וחתימה של הלקוח ושל הקבלן. בחוזים מסוימים צריך לציין גם את השינוי בלוח הזמנים, במידה והוא מתאפשר. ודאו שיש לכם את החוזה והתוכניות במקום, כך תוכלו לתעד את השינויים הצפויים. צפו כי שינויים יקרו לאורך הדרך ותהיו מוכנים.

  • באיזו צורה ננהל את רשימת המטלות שלנו?

    ישנן דרכים רבות כיצד לארגן את רשימת המטלות שלנו – מ-גיליונות אלקטרוניים, לרשימות בכתב ועד הערות על לוח שנה. כל השיטות הללו יתמקדו באותה תוצאה: קבלה של כיוון ברור על מה ומתי אתם צריכים לבצע פעולה מסוימת כדי שהשיפוץ יוכל להתקדם לפי התוכנית. בקשו את רשימת התאריכים, כך תוכלו להבטיח שאתם יודעים בדיוק מתי צריך לקנות חומרים ו/או לקבל החלטות כשצריך. חברת "YUKA שיפוצים" מקיימת פגישת ייעוץ מסודרת בה מועברים ללקוח לוח הזמנים, רשימת מטרות ויעדים ואפיון של הפרויקט העתידי לפי דרישות הלקוח.

  • האם ניתן ליצור קשר לאחר שעות העבודה ועם מי?

    לדעת איך ליצור קשר עם הקבלן שלכם במקרי חירום, חשוב בדיוק כמו שלקבלן שלכם חשוב לדעת איך הוא  יוצר קשר אתכם בזמנים שפחות נוחים לכם. החלפת טלפונים ודרכי יצירת קשר כגון – מספרי עבודה, סלולרי ונייח, כתובת דואר אלקטרוני וכו', הנם חשובים ביותר למען התנהלות תקינה ומניעת משבר כאשר מגיעים לרגע בו ייווצר נתק תקשורתי.

  • איזה סוג של תיעוד אקבל כאשר הפרויקט יסתיים?

    לעתים קרובות נקרא לחוזי סוף פרויקט, ניירת חוזים - משחררים שעבוד, תכניות מסומנות, ניירת מפורטת כאשר על כל חלק בשיפוץ (אינסטלציה, שירותים אחרים וכו') יהיה פירוט מדיוק של העבודה שנעשתה, עותקים של דוחות ביקורת, וכו'. אבל ייתכן שישנם מסמכים חשובים שאתם חייבים לדרוש: מדריכי ההפעלה עבור ציוד שהותקן (וגם הדרכה אישית על דרך ההפעלה שלהם אם אתה לא יודע את היסודות) ורשימה של קבלני משנה ומידע בסיס. תתאמו ציפיות מראש עם הקבלן / חברת השיפוצים, שהם מאשרים כי תקבלו את המסמכים האלו, דבר זה יסייע  לכם להבטיח כי תסיימו את הפרויקט עם כל המידע שאתם צריכים.